All in one systemen voor energiezuinig baden en douchen

Met een Coolwex boiler met geïntregeerde warmtepomp kunt u het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een hoger rendement dan eender welke HR gas- of mazoutketel.
Een Coolwex gebruikt bovendien 60 tot 70% minder elecktriciteit dan de klassieke electrische boilers. Als stand alone systeem voor sanitair warm water is de Coolwex perfect complementair met de lucht/lucht en de lucht/water warmtepompen van General, maar ook met elke klassieke CV verwarming. Het type DSW300 is bovendien voorzien van een aansluiting van een zonthermisch systeem.

     
Goed voor het milieu en uw portemonnee!!    
De Coolwex boiler voor sanitair warm water met geïntegreerde warmtepomp is bijzonder energiezuinig. De warmtepomp onttrekt nl. warmte aan de omgevingslucht. Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator die de lucht door een warmtewisselaar met een koelmiddel geleidt. Hierdoor ontstaat er een gas dat na compressie tot 85°C opwarmt. Met behulp van een 2de wisselaar wordt deze warmte doorgegeven aan het water in de boiler.
Dat kan tot 70°C verwarmd worden terwijl 2/3 van de energie die hiervoor nodig is uit de lucht onttrokken wordt. Elektriciteit is enkel nodig om de pomp te laten functioneren en dus niet om warm water te produceren.
Er komt verder geen verbranding van fossiele brandstoffen zoals gas of mazout bij te pas.
Door de ingebouwde warmtepomp levert een Coolwex boiler meer dan 3 maal zoveel energie dan de elektriciteit die wordt verbruikt. Met een COP* van respectievelijk 3,49 en 3,6 is de rekening vlug gemaakt: een Coolwex verbruikt 60 tot 70 % minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

*Coefficient of Preformance is de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de afgegeven energie onder de vorm van warmte. Een COP van 3,6 wil zeggen dat de warmptepomp 3,6 kWh aan warmte produceert bij een elektrisch verbruik van 1kWh en een omgevings- of buitentemperatuur van 15°C.

Coolwex DSW200, flexibele troef:

De Coolwex DSW 200 heeft een opslagvat van 200 liter, optimaal beschermd tegen kalk en corrosie. De geïntegreerde warmtepomp onttrekt de warmte aan de omgevingslucht in de ruimte waar het toestel staat opgesteld. Een Coolwex neemt bovendien amper 1 m2 ruimte in beslag. Dat maakt dit toestel bijzonder flexibel qua plaatsing.
De Coolwex DSW200 kan het water voor huishoudelijk gebruik opwarmen tot 65°C. Dat is een veilige temperatuur tegen de legionella-bacterie. Door het activeren van een elektrische weerstand kan de watertemperatuur eventueel tot 70°C opgevoerd worden.

Coolwex DSW300, extra rendement uit ventilatielucht:

De Coolwex DSW300 heeft een roestvrij stalen vat van 300 liter. Dit model wordt tevens binnen geplaatst, maar zuigt via een kanaalverbinding buitenlucht aan en blaast via een 2de kanaal de koele, droge lucht naar buiten. Zo wordt in de winter geen warmte van de woning onttrokken, en toch levert het toestel nog water van 45°C bij een buitentemperatuur van -7°C.
Middels een kanaalverbinding in de woning kan de afgevoerde koele lucht gerecupereerd worden voor koeling van een vershoud-ruimte of wijnkelder.
De Coolwex DSW300 kan bovendien 365 dagen per jaar de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht van de woning benutten*. Deze ventilatie-warmtepompboiler vormt dan ook in combinatie met de General Waterstage een perfecte hybride oplossing voor verwarming en sanitair warm water.

*Enkel bij plaatsing in een C-ventilatiesysteem, d.w.z. een ventilatie- systeem waarbij er geen lucht wordt toegevoegd, maar enkel vervuilde lucht wordt afgevoerd (doorgaans uit ruimtes zoals een badkamer, een keuken of een berging).

Download hier de volledige brochure met verder uitleg en rekenvoorbeeld.